100 gr. zonnebloempitten



Zadencrackers


Ingrediënten

Pompoenpitten (100 gram)
Lijnzaad (60 gram)
Sesamzaad (100 gram)
Psylliumvezels (3 eetlepels)
Water (400 milliliter)
Zout (1 theelepel)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten in een grote kom en laat dit 15 minuten staan.

Het wordt nu een dikke brij. Verdeel het mengsel op een, met bakpapier bekleedde, bakplaat.
Snijd, met een mes, inkepingen in het deeg, zodat je hier de crackers later kunt breken.
Zet de bakplaat 1 uur en 20 minuten in de oven, zo nodig iets langer. Ze moeten lekker knapperig zijn.

Bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel of koelkastdoos.


Eet smakelijk!

 

Courgette pannenkoekjes


Ingrediënten
Courgette (1 middelgrote)
Eieren (4 stuks)
Zout
Peper

Bereiding
Rasp de courgette en wring de geraspte courgette uit in een theedoek, zodat het meeste vocht er uit is.
Meng dit nu met de losgeklopte eieren en het zout en peper. Meng goed door. Verwarm op het fornuis een koekenpan en wat plantaardige olie.
Schep steeds wat kleine beetje van het courgette-ei-mengel in de pan en bak tot gaar.

Eet smakelijk!


Granola


Ingrediënten
Havervlokken (50 gram)
Ongezouten pecannoten (100 gram)
Pittenmix (50 gram)
Kokosolie (3 eetlepels)
Honing (2 theelepels)
Kaneelpoeder (2 theelepels)
Snufje zout


Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Hak de noten fijn. Meng de noten, pittenmix (pompoen-, zonnebloempitten, etc.), het amandelmeel,
de havervlokken en de kaneel in een kom. 
Smelt de kokosolie samen met de honing en roer dit door het granola-mengsel. 

Spreid alles uit op keukenpapier op de bakplaat. 15 minuten bakken en af en toe even omscheppen. 
Volledig laten afkoelen en 
bewaren in een afgesloten pot. Ongeveer 2 weken houdbaar.