Sonja van den Akker, hormoonfactortrainer, voedingscoach en afslankcoach, orthomoleculair adviseur
Jouw hormonen in balans door leefstijlaanpassing

Recepten

Zadencrackers ( gluten-en lactosevrij)

100 gr. zonnebloempitten

100 gr. pompoenpitten

60 gr lijnzaad

100 gr sesamzaad

3 el psylliumvezels

4oo ml water

1 tl zout

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten in een grote kom en laat dit 15 min. staan.

Het wordt nu een dikke brij. Even insnijden is handig voor het breken van de crackers. Je kunt dit op bakpapier in de oven zetten.

1 uur en 20 minuten, zo nodig langer. Ze moeten lekker knapperig zijn.

Bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel of koelkastdoos.

EET SMAKELIJK!

Courgette-pannenkoeken (gluten- en lactosevrij)

1 courgette

4 eieren

Zout en Peper

Rasp de courgette en wring de rasp uit in een theedoek, zodat het meeste vocht er uit is. Meng dit nu met de eieren en het zout en peper en klopt dit goed door. Bakken in olijfolie en eet smakelijk!

Granola

50 gram havervlokken

50 gram amandelmeel

100 gram ongezouten pecannoten

50 gram pittenmix ( pompoen, zonnebloem, etc)

3 el gesmolten kokosolie

2 tl honing

2 tl kaneelpoeder

Snufje zout

Verwarm de oven op 170 graden. Hak de noten fijn. Meng de noten, pitten, het amandelmeel, de havervlokken en de kaneel in een kom.

Smelt de kokosolie samen met de honing en roer dit door het granola mengsel.

Spreid alles uit op keukenpapier op de bakplaat . 15 minuten bakken en af en toe even roeren.

Volledig laten afkoelen en bewaren in een afgesloten pot. Ongeveer 2 weken houdbaar.