|
|
Zadencrackers |
|
IngrediëntenZonnebloempitten (100gram) Pompoenpitten (100 gram) Lijnzaad (60 gram) Sesamzaad (100 gram) Psylliumvezels (3 eetlepels) Water (400 milliliter) Zout (1 theelepel) | Bereiding Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten in een grote kom en laat dit 15 minuten staan. Het wordt nu een dikke brij. Verdeel het mengsel op een, met bakpapier bekleedde, bakplaat. Snijd, met een mes, inkepingen in het deeg, zodat je hier de crackers later kunt breken. Zet de bakplaat 1 uur en 20 minuten in de oven, zo nodig iets langer. Ze moeten lekker knapperig zijn.
Bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel of koelkastdoos. Eet smakelijk!
|
Courgette pannenkoekjes |
|
Ingrediënten Courgette (1 middelgrote) Eieren (4 stuks) Zout Peper
| Bereiding Rasp de courgette en wring de geraspte courgette uit in een theedoek, zodat het meeste vocht er uit is. Meng dit nu met de losgeklopte eieren en het zout en peper. Meng goed door. Verwarm op het fornuis een koekenpan en wat plantaardige olie. Schep steeds wat kleine beetje van het courgette-ei-mengel in de pan en bak tot gaar.
Eet smakelijk!
|
Granola |
|
Ingrediënten Havervlokken (50 gram) Ongezouten pecannoten (100 gram) Pittenmix (50 gram) Kokosolie (3 eetlepels) Honing (2 theelepels) Kaneelpoeder (2 theelepels) Snufje zout
| Bereiding Verwarm de oven op 170 graden. Hak de noten fijn. Meng de noten, pittenmix (pompoen-, zonnebloempitten, etc.), de havervlokken en de kaneel in een kom. Smelt de kokosolie samen met de honing en roer dit door het granola-mengsel.
Spreid alles uit op keukenpapier op de bakplaat. 15 minuten bakken en af en toe even omscheppen. Volledig laten afkoelen en bewaren in een afgesloten pot. Ongeveer 2 weken houdbaar.
|
Zoete aardappel tortilla (gluten- en melkvrij)
|
|
Ingrediënten Zoete aardappel (500 gram) Rode ui (2 stuks) Rode puntpaprika's (2 stuks) Knoflook (1 teentje) Manchego (schapenkaas) (200 gram) Bosje platte peterselie Eieren (8 stuks) | Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de zoete aardappel eerst even kort, zodat deze makkelijker te snijden is. Als deze is afgekoeld in dunne plakken snijden. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in ringen. Snijd de knoflook fijn. Rasp de Manchego kaas en snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Klop de eieren en roer de kaas er door. Zout en peper naar smaak toevoegen. Verdeel de aardappel over de ingevette quichevorm, verdeel de ui en de paprika erover. Bestrooi met de helft van de peterselie. Schenk het eiermengsel over de taart en bak de tortilla in de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Garneer met de overgebleven peterselie.
|
Flap Jacks
|
|
Ingrediënten Rijpe bananen (4 stuks) Havermout (300 gram) Pindakaas (4 eetlepels) Kokosvet (3 eetlepels) Honing (3 eetlepels) Kaneel (snufje naar smaak) Rozijnen (300 gram, geweld) Cakeblik (met bakpapier bekleden)
| Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn of even met de staafmixer kan ook. Alles bij elkaar in een kom doen en goed mengen. Het mengsel in een cakeblik gieten en 35 minuten in de oven. Dit kun je als ontbijt eten of als tussendoortje. |
Boekweitpannenkoek
|
|
Ingrediënten Boekweitmeel (200 gram) Havermelk (500 ml, eventueel zelfgemaakte) Zout (snufje) Eieren (3 stuks)
| Bereiding Boekweitmeel en de helft van de havermelk mengen met de mixer, eieren 1 voor 1 er door roeren, daarna de andere helft van de havermelk er door roeren en bakken maar!
|
Havermelk
|
|
Ingrediënten: Havermout (125 gram) Water (1 liter) Zout (snufje) Eventueel klein beetje dadelstroop of ahornsiroop | Bereiding Doe alle ingrediënten in de blender of mix met een staafmixer. Vervolgens alles door een zeef roeren en klaar is je havermelk. Er blijft nog een mengsel van havermout over. Dit kun je prima als ontbijt nemen. Lekker met wat fruit of noten! De zelfgemaakte havermelk kun je 4 dagen in de koelkast bewaren.
|
|
|